torsdag, mars 30, 2006

Idioter

Idag publicerar Expressen och GT namn och bild på den person polisen misstänker är den så kallade Hagamannen.

Vilka jävla idioter.

1) Man är oskyldig tills motsatsen bevisats i en rättegång.
2) Familjen i fråga är stigmatiserad för all framtid. Hela släktträdet, ner till sysslingar och bryllingar.
3) Om personen i fråga döms till fängelse har han efter avsuttet straff sonat sitt brott och ska kunna vistas på gatorna som en fri man.

Det där sista håller jag inte med om i det här fallet. Det är mer principen det gäller där.

Personligen tycker jag att att våldtäktsmän borde slängas ned i djupa gruvschakt. Progressivt, eller hur?

måndag, mars 27, 2006

En liten låt

"Jag vill ha sommar!
Jag vill ha sommar!
Jag vill ha sommar!
Nu!"

-Signe


Otäck film

Filmen igår var väl sådär läskig. Lite lagom krypande obehaglig fram tills man fick se monstren. Dom var väl lite otäcka men jag vet inte, dom flesta skräckfilmer slutar liksom skrämmas när man väl fått se bestarna. Lagom lång dock, en och en halv timme. Perfekt för mig. Men Dog Soldiers var bra mycket bättre...

Har regnat hela dagen. Bättre än igår, då vräkte snön ner. Var på stan och kikade efter springställ men tji fick jag eftersom lönen inte kommer förrns imorrn.

Ska jobba inatt. Bara lagom sugen på den karamellen.

söndag, mars 26, 2006

The Muppet Show

-Signe, vill du titta på Mupparna?
-Ja! Nupparna!

Min helg

Ett styck syster kom på blixtvisit för att möta upp inflygande pojkvän. Trevligt att träffas, gör det alltför sällan. Vi var på Sjöfartsmuseet och kollade firrar, åt buffé på Hängmattan, lekte i Pölparken samt besökte ett styck annan syster och åt mat och hängde lite. Mycket trevligt allt som allt...

Igår var Viktor förvisad hemifrån pga fest så vi lekte nästan hela dagen. Togs en lång promenad ner till Röda Sten och kollade på en fanzineutställning. Som i ärlighetens namn var kass. Men vi kände igen en hel del publikationer. Sen på kvällen käkade vi lite och Kalle kom förbi och vi hade bara rätt trevligt helt enkelt.

Idag har vi knappt vart utanför dörrn. Ska bada Signe snart. Sen har jag laddat ner The Descent och vi tänkte väl kika på den. Har hört att den ska vara bra. Samma regissör som gjorde Dog Soldiers, en stor film som inte alla har förmågan att uppskatta. Men det är ju som det är. Folk är fan inte kloka.

måndag, mars 20, 2006

En blåsa

Jag har fått en magiskt stor blåsa på vänster lilltå efter två vändor till jobbet till fots. Har försökt göra hål på den med en nål. Tänkte släppa ut vätskan som jag antar måste finnas därinne någonstans. Men huden är så tjock så det går inte riktigt.

Härligt/äckligt.

söndag, mars 19, 2006

Dygn

Jobbar dygn. En tredjedel kvar.

Tyckte det här med att jobba 24 timmar i sträck var ett lysande upplägg i början. Köra tre arbetspass på en gång och sen få en massa lediga dagar istället.

Men det sliter. Saknar familjen.

Signe kräktes inatt. Börjar undra om hon har delat med sig av något litet virus till mig. Magen i olag...

lördag, mars 18, 2006

Risotto

Ska en risotto vara torr eller lite kladdig sådär? Vi lät vår vara lite kladdig och den blev god. Men jag tänkte att det ändå kunde vara bra att veta hur det ska vara, på italienskt vis... I skolbespisningen var risotto aldrig någon höjdare. Torrt vitt ris uppblandat med den där frysta grönsaksblandningen med ärtor, paprika och majs. Dagens rätt var en glad överraskning!

Gnäll

Jag har ett svagt minne av att jag tidigare pipit om mina bihålerelaterade problem. Men vad ska jag göra? Dom plågar mig. Eller snarare den, den som sitter i pannan, till höger. Varje gång jag blir snuvig. Efter ett par dagar, när den vanliga förkylningen börjat försvinna, sätter det igång att bulta och banka. Har gjort så i en vecka nu. Ska ring Öron Näsa Hals imorgon och kräva att en specialist tittar över grejerna. Så här kan vi inte ha det. Dom får operera.

Sprang till jobbet idag. Min kondition är i körd i botten. Och jag misstänker att vägen hit kommer kännas som en promenad i parken när jag ska rulta hem imorgon...

tisdag, mars 14, 2006

Silly walks

Jag har börjat få lite ont i ett knä. Mitt vänstra. Jag får det ibland, inte så där jätteont men lagom för att det ska kännas och få mig att spekulera lite kring orsaken. Vanligtvis brukar jag haka upp mig på min gång och/eller mitt fotvalv. Och så går jag runt och tänker på hur jag egentligen gör när jag går och om jag trots allt inte är lite plattfotad. Inte helt sunt. Men det går väl över.

Fanns planer på att kika reggae idag. Men dom verkar ha runnit ut i sanden.

söndag, mars 12, 2006

Andra chansen

Det var då en välsignad tur att Fame-Magnus gick vidare till finalen. Hans låt är det starkaste jag hört sedan John Farnham släppte "You´re the voice".

Jag skojar inte.

måndag, mars 06, 2006

Musica, musica, musica

Det har ju blivit så populärt att lyssna på musik nuförtiden. Speciellt i sånt där Mp3 format. Så jag har hakat på hela grejen. Och eftersom det här är mitt place på internet kan jag helt utan dåligt samvete ge er ett litet urval ur min nuvarande playlist:

The Knife "Silent Shouts"
Wolf Parade "Apologies To The Queen Mary"
Twilight Singers "Amber Headlights"
Parliament "Mothership Connection"
Television "Marquee Moon"

Ni bryr er inte? Tuff skit, som en viss man i bekantskapskretsen skulle formulerat sig... Förresten så har jag laddat ner alltihop gratis. Nico lipar.

Idag har jag och Signe hängt med lite olika. Vi var på kondis med Mäla, Carro och Nico. Det smaskades på diverse olika bakverk. Piratkopierade TV-spel bytte ägare. Ränker smiddes. Sen var Erik på besök och åt lite mat och grejer. Sen skulle hela familjen leka i Slottsskogen men Signe somnade. Och jag har ont i skallen. Det är bihålorna.

söndag, mars 05, 2006

Paul´s Boutique

"Paul´s Boutique" är det Beastie Boys album jag diggar mest. Competition is none. Minns att det inhandlades på Sparhuset i Tibro. Vinyl, givetivis. Rea var det också, om inte minnet sviker mig. Under en rätt lång period var det den skiva jag lyssnade på mest av alla i min då rätt magra samling. Nu var det rätt länge sen sist. Många år sen. Men så idag hade jag den i min Mp3-spelare och så missade jag 1:an och fick ta 7:an till Botaniska och då blev det perfekt att digga lite när jag promenerade hem ( en fantastisk vinterpromenad kan tilläggas). Kom på mig själv med att gå och sjunga med till varenda låt, kunde nästan alla texterna utantill. Måste ha varit en syn för gudar. En trettioårig svenne so mgår och rhymar för sig själv klockan åtta på morgonen. Tur att ingen såg mig.

Word.

lördag, mars 04, 2006

24 små timmar

Två av tjugofyra timmar avklarade detta lördagsdygn. Vädret är vackert, kallt och klart. Ingen resa än, har tankat och tvättat bilen. Tänkte ta en sväng förbi JULA lite senare och titta på olika verktygslådor.

Jag är ingen hantverkartyp. Trots detta hyser jag en närmast fetischliknande fascination för hantverkarrelaterade produkter, allt ifrån kläder till verktyg samt förvaringssystem.

onsdag, mars 01, 2006

The Puppet Master

Var och tog en snabb öl på Plankan med Viktor. Plötsligt kom Staffan Westerberg in och satte sig vid bordet bredvid.

Måste dock erkänna att jag inte är helt hundra på att det var han. Hans röst passade inte ihop med mina minnesbilder från alla handdocksäventyr man sett med honom genom åren. Och så hade han damsällskap...

Snowstorm

Snowstorm. Inte bara en grupp som gav oss hits som "Sommarnatt" och... ja, kanske inte så många fler men med en hit av den digniteten är det kanske mer än nog. Åter till ämnet. Det är även engelska för snöstorm och det har det väl varit här idag den sista dagen på den sista vintermånaden. Ganska trevligt tycker jag ändå. Med snö alltså. Och nu kan det bara inte vara långt kvar till våren är här.

Signe var lite sjuk inatt och hade kräkpremiär. Om man räknar bort den gången hon åt en grotesk mängd havregrynsgröt alldeles för fort. Men det verkar ha varit något väldigt tillfälligt. Hon var pigg som en mört hela dagen idag och vid gott mod. Vet inte vad det kan ha varit... Vid såna här tillfällen kommer tvättmaskinen i alla fall mer än väl till pass.

Nä. Får se vad natten bär i sitt sköte. Hoppas på lite jobb och mycket sömn. Så jag är redo för en heldag med Sickan imorgon. Tjoho.